Мотиви за издигане кандидатурата на Валери Симеонов

МОТИВИ
ЗА ИЗДИГАНЕ НА КАНДИДАТУРАТА НА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ
ЗА ЧЛЕН НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ
ОТ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ  И ВОДАЧ НА КАНДИДАТСКАТА ЛИСТА

1.Защита на националната сигурност
Благодарение на активните и последователни действия на  Валери Симеонов беше изградена оградата по границата ни с Република Турция, която е и външна граница на Европейския съюз, с което се пресече нелегалната миграция и трафика на хора, за което свидетелстват, както данните на МВР, така и оценките на партньорите ни от ЕС.

2. Защита на националните интереси 
Валери Симеонов остро се противопостави срещу ратифицирането на Истанбулската конвенция, която съдържа противоконституционни положения противоречащи и на българските семейни ценности и традиции. Симеонов се обяви категорично и срещу приемането на глобалния пакт за миграцията на ООН, като впоследствие такова беше и решението на  правителството.

3. Активна дейност за подпомагане на българския бизнес
С действията си Валери Симеонов доказа, че застава зад интересите на българските предприемачи.
Благодарение на инициираните от него през 2017г. промени в нормативната уредба за получаване на визи за България в рамките на 7 дни от наши сънародници от Молдова и Украйна беше подпомогнат хотелиерския и ресторантьорски бранш по Черноморието и беше спасен летния туристически сезон.
Последователно Симеонов отстоява политика за развитие на зимния туризъм в страната като в тази връзка предприе редица стъпки за осигуряване на възможност за изграждане на втори лифт в Банско и ремонтиране на съществуващите съоръжения на Витоша.
Валери Симеонов реагираше при всеки опит за налагане на монопол и за ограничаване на конкуренцията като по този начин защити съществуването на малкия и среден бизнес в различни браншове – малките дестилерии на спиртни напитки, малките и средни търговци на горива, доставчиците в програмата на правителството „Училищен плод и мляко“ и др. 
   
4. Защита на законността и правовия ред
Единствено Симеонов се противопостави на приемането на поправките в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, които предвиждаха преуреждане на поети задължения по приватизационни сделки, с което се спестяваше на купувачи на приватизирани предприятия заплащането на дължими неустойки по приватизационните договори – сделката за БМФ приватизацията на Булгартабак, приватизацията на киноцентъра Бояна и др. Благодарение на навременната му реакция се стигна до налагане на вето от Президента, което беше подкрепено с безпрецедентно мнозинство от народните представители и промените бяха отхвърлени.
Действията на Симеонов при конфликта с роми в Асеновград показаха работещ модел за налагане на законност и ред, който може да бъде приложен и другаде, а именно:   
- засилено полицейско присъствие;
- спешни следствени действия спрямо лицата, участващи в противозаконни прояви;
- констатиране и премахване на незаконните постройки;
- изграждане на полицейски участък на територията на циганската махала.
Последователно и неотклонно Симеонов отстоява спазването на Закона за устройство на територията и на Закона за защита от вредното въздействие на шума в околната среда както по Черноморието, така и в останалите части на страната.
   
5. Политика в интерес на възрастните хора
Валери Симеонов отстоява политика за увеличаване на минималните пенсиите за осигурителен стаж и възраст и преизчисляване на останалите пенсии. По негово настояване минималната пенсия беше увеличена за първи път още в началото на мандата от 160 на 200 лв. Симеонов предприе сериозна ревизия на нормативната уредба даваща възможност за получаване на фалшиви инвалидни пенсии, които ощетяват държавата и обществото.

6. Недопускане увеличаване на цената на тока
Благодарение на дейността на Валери Симеонов като председател на Комисията за състоянието на енергетиката и направените с негово участие законодателни промени за четири години цената на тока се е увеличила само с 5%. Преди това цената на тока се увеличаваше с минимум 10% всяка година.

7. Активна дейност за защита на българските малцинства в чужбина
Валери Симеонов провежда активна политика за защита на интересите и подпомагане на българското малцинство в Украйна, Унгария, Западните покрайнини.

Популярни публикации от този блог

Кога ще се проведат Евроизбори 2019?